Alfa 146 pali bez wtrysków, z wtryskami dusi

Pytania, porady i opinie.

Moderator: Moderatorzy

Kamil
Posty: 1
Rejestracja: 12-08-2012 22:26

Alfa 146 pali bez wtrysków, z wtryskami dusi

Postautor: Kamil » 13-08-2012 08:14

Witam
Potrzebuję porady w kategorii Alfy 146 1.4 TS rok 99. Alfa nie odpala, dusi ją, benzynę dostaje (mokre świece), łapie zapłon i próbuje odpalic dopiero przy wymontowanych wtryskach, po zamontowaniu wtrysków kręci ale nie zaskakuje nawet na sekundę. Regulator EFEL A370 (tzw. zimny start) po wymontowaniu wypluł z siebie oleistą ciecz, po wyczyszczeniu na oko działa prawidłowo, wtryski wymontowane też podają benzynę (psikają) naprzemiennie-wydaje się na oko że też prawidłowo. Jak ma benzynę wlaną przez wtryski (przed wymontowaniem) to nic nie łapie, po wykręceniu wtrysków zaskakuje na sekundę ale potem (wiadomo) z braku paliwa gaśnie. Auto sprawdzone na kompie - brak jakiejkolwiek awarii - komputerowiec podał że parametry są książkowe i nie wskazuje na żadną awarię. W finale alfa nie pali a ja nie wiem co zrobic? wymieniac wtryski? wymieniac regulator ? wymieniac to i to ? czy może jest jakiś sposób na zdiagnozowanie awarii i wykluczenie niepotrzebnej wymiany kosztownych elementów. Koszt nowych wtrysków to ok. 340 zł za jeden, kosztu regulatora nowego nie udało mi się ustalic. Używane wtryski nie dają gwarancji prawidłowego działania bo mogą przecież byc takie jak moje (przecież na oko działają prawidłowo). Proszę o radę bo brakuje mi już pomysłów. Pozdrawiam Kamil.

Wróć do „Porozmawiajmy o Alfie”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 15 gości