Alfa 147 JTD brak mocy przy wciskaniu gazu

Pytania, porady i opinie.

Moderator: Moderatorzy

renata654321
Posty: 3
Rejestracja: 09-02-2010 21:02
Lokalizacja: Kraków

Alfa 147 JTD brak mocy przy wciskaniu gazu

Postautor: renata654321 » 09-02-2010 21:33

Witam :) jestem nowym klubowiczem, posiadam AR147 JTD 1,9 150KM z 2005r. od kilku miesięcy, do tej pory autko działało ok, ale dzis rano zaraz po zapaleniu silnika zgasła i wielokrotnie próbowałam ją odpalić i ciągle gasła. Wkońcu udało się odpalić ale chodziła nierówno i nie reagowała wogóle jak dodawałam gazu. Nareszcie wszystko wróciło do normy i potem juz nie było kłopotu. Kilka dni temu na trasie chwilowo traciła moc i potem wszystko było ok. Dodam, że właśnie zmieniłam akumulator i filtr paliwa. Czy to może być jeszcze nie koniec kłopotów? Prosze o radę. Pozdrawiam
Alfa147JTD Kraków

Awatar użytkownika
Maciek-156
Posty: 924
Rejestracja: 29-01-2006 19:02
Lokalizacja: Warszawa
Kontaktowanie:

Postautor: Maciek-156 » 10-02-2010 10:44

Wygląda na awarię przepływomierza. Następnym razem odepnij od niego wtyczkę - jak auto będzie reagowac na gaz lepiej to masz go do wymiany
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-JET 2004
AR156 1.6TS 2000

renata654321
Posty: 3
Rejestracja: 09-02-2010 21:02
Lokalizacja: Kraków

Postautor: renata654321 » 10-02-2010 20:59

Witam,
narazie po wymianie filtra paliwa jest ok :o . Wydaje mi sie, ze bella lepiej chodzi, ładnie przyspiesza i narazie mnie nie zawiodła. Dzieki za radę, choć mam nadzieję, że to tylko filtr paliwa ....
Pozdrawiam
Alfa147JTD Kraków

renata654321
Posty: 3
Rejestracja: 09-02-2010 21:02
Lokalizacja: Kraków

Postautor: renata654321 » 10-02-2010 21:01

Co do AR 156 to mam wielki sentyment gdyż wcześniej taką jeździłam tylko w benzynie 1,6. Piekna .... Jak każda BELLA :)
Alfa147JTD Kraków


Wróć do „Porozmawiajmy o Alfie”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 53 gości