Czy 147 mają inspekcje serwisowe

Pytania, porady i opinie.

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
amargro
Posty: 1839
Rejestracja: 11-03-2005 15:15
Lokalizacja: Zielonka k/W-wy

Czy 147 mają inspekcje serwisowe

Postautor: amargro » 04-08-2009 14:50

Czy 147 w ogóle mają inspekcje serwisowe, jeśli tak, to czy wszystkie, ewent. które wersje wyposażenia/silnikowe albo od którego rocznika :?:

Awatar użytkownika
p.maiki
Posty: 666
Rejestracja: 13-09-2006 11:41
Lokalizacja: Warszawa - Bemowo
Kontaktowanie:

Postautor: p.maiki » 06-08-2009 09:32

Amargo czy chodzi Ci o to że co np 20 kkm wyświetla się że czas do serwisu :?: Jak tak to ja to mam w swojej wersja D. Można sobie to sprawdzić w ustawieniach kompa tam gdzie się ustawia np date.
Pozdrawiam
Michał (p.maiki)
146 1.4 TS 97r 2006-2008
147 1.6 TS 02r 2008-2009
156 FL 1.9 JTDM 03r 2009-

Awatar użytkownika
amargro
Posty: 1839
Rejestracja: 11-03-2005 15:15
Lokalizacja: Zielonka k/W-wy

Postautor: amargro » 06-08-2009 11:30

p.maiki pisze: Amargo czy chodzi Ci o to że co np 20 kkm wyświetla się że czas do serwisu :?:


Tak, właśnie o to. A jak się to kasuje, czy konieczny jest egzaminer, czy jakaś kombinacja klawiszy wystarczy ? Podobno ślad ostatniej skasowanej inspekcji wraz z przebiegiem przy jakim ją skasowano zapisywany jest chyba w ECU... i można m.in. po tym (po podpięciu do egzaminera) wnioskować/przypuszczać czy sam licznik nie był cofany.

p.maiki pisze: Jak tak to ja to mam w swojej wersja D. Można sobie to sprawdzić w ustawieniach kompa tam gdzie się ustawia np date.


A co oznacza wersja D ? Czy można coś jeszcze z tą inspekcją robić z poziomu kompa pokładowego ?

Awatar użytkownika
p.maiki
Posty: 666
Rejestracja: 13-09-2006 11:41
Lokalizacja: Warszawa - Bemowo
Kontaktowanie:

Postautor: p.maiki » 06-08-2009 13:16

amargro pisze:
p.maiki pisze: Amargo czy chodzi Ci o to że co np 20 kkm wyświetla się że czas do serwisu :?:


Tak, właśnie o to. A jak się to kasuje, czy konieczny jest egzaminer, czy jakaś kombinacja klawiszy wystarczy ?

Podobno kombinacja klawiszy taka sama jak w Gt i w 156 po FL chyba ale sam nie kasowałem choć czasem się zaświeci że już zostało 0 ale jakoś mi to nie przeszkadza zwłaszcza że się może we wrześniu wybiorę.
amargro pisze:
p.maiki pisze: Jak tak to ja to mam w swojej wersja D. Można sobie to sprawdzić w ustawieniach kompa tam gdzie się ustawia np date.


A co oznacza wersja D ? Czy można coś jeszcze z tą inspekcją robić z poziomu kompa pokładowego ?

D = Distinctive :D
Nic więcej się nie da tam zrobić :(
Pozdrawiam

Michał (p.maiki)

146 1.4 TS 97r 2006-2008

147 1.6 TS 02r 2008-2009

156 FL 1.9 JTDM 03r 2009-

Awatar użytkownika
amargro
Posty: 1839
Rejestracja: 11-03-2005 15:15
Lokalizacja: Zielonka k/W-wy

Postautor: amargro » 06-08-2009 14:26

p.maiki pisze:D = Distinctive :D

Jasne, jakoś nie pomyślałem, że można używać określenia 147 dpi :idea:


Wróć do „Porozmawiajmy o Alfie”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 39 gości