AR 156 1.9JTD '99 Co kupić aby podłaczyć się do auta?

Pytania, porady i opinie.

Moderator: Moderatorzy

tomekn
Posty: 228
Rejestracja: 01-06-2005 21:04
Lokalizacja: LUBIN WOJ. DOLNOŚLĄSKIE
Kontaktowanie:

AR 156 1.9JTD '99 Co kupić aby podłaczyć się do auta?

Postautor: tomekn » 24-05-2006 13:43

Witam
Posiadam Laptop z "com'em" trochę doświadczenia w koputerach dobre podstawy elektronki i automatyki to tak jakby ktoś miał watpliwość czy dam radę. Ale zupełnie zero doświadczenia w podłaczaniu siędo aut. Ktoś pomoże , poradzi co kupić i gdzie aby można było się podłaczyć do mojej 156 ? Może przy okazji Felicja 1.3 oraz A4 1.9TDI rok2000. Chodzi mi jakie "dodatkowe" złacza miałbym kupić abym mógł obsłużyć w/w auta, no a przede wszystkim swoją 156. Jakieś linki na allegro z przetestowanymi przez WAS urządzeniami. Z góry dziekuję.
pozdrawiam
tomekn
159 SW 1.9JTDM - .. moje pierwsze nowe auto.
MITO 1.6JTDM - .. moje drugie nowe auto.
LANCIA DELTA 1.6 G.T.I.E '91
156 JTD / ROK 99/SPRZEDANY
gg 797582
poczta@tomekn.com

Awatar użytkownika
chunkpunk
Posty: 533
Rejestracja: 07-05-2005 12:19
Lokalizacja: z okolic gorzowa wlkp

Postautor: chunkpunk » 24-05-2006 14:36

Jeszce na OBD przejscie 200zl
+ jakis vtechdyna+ do diagnostyki 10.000 zl
+2000 euro. jakis program do obrabiania mapek
masz co chesz :)
aa i na 100% pospujesz pewnie
159 2.4 240/460
AR 156 3.2GTA (LokiecStyle)
Bravka 1.2 zielonka(Po pietruszke)
Ghibli 2.8 Bi-Turbo(Panzerwagen Killer)
(156 2.4 Grafittowy klekot 180/380) sprzedana

Awatar użytkownika
amargro
Posty: 1839
Rejestracja: 11-03-2005 15:15
Lokalizacja: Zielonka k/W-wy

Postautor: amargro » 25-05-2006 09:32

Poczytaj sobie o tym, IMHO jest to cenowo b.duża konkurencja dla oryginalnego egzaminera - o ile posiada wszystkie odpowiadające mu funkcje:

http://www.dte.com.pl/polish/fs20.htm

tomekn
Posty: 228
Rejestracja: 01-06-2005 21:04
Lokalizacja: LUBIN WOJ. DOLNOŚLĄSKIE
Kontaktowanie:

interfejs

Postautor: tomekn » 26-05-2006 23:38

Witam
Czyli wszystkie interfejsy w przedziale cenowym do kilkuset złotych do podłaczenia do samochodu to lipa? Nie da się tym odczytać kodów błędów spraedzić parametrów poszczególnych czujników?
pozdr
tomekn
pozdrawiam

tomekn

159 SW 1.9JTDM - .. moje pierwsze nowe auto.

MITO 1.6JTDM - .. moje drugie nowe auto.

LANCIA DELTA 1.6 G.T.I.E '91

156 JTD / ROK 99/SPRZEDANY

gg 797582

poczta@tomekn.com

Awatar użytkownika
alterro
Posty: 226
Rejestracja: 09-06-2005 10:58
Lokalizacja: Warszawa, Puławy

Postautor: alterro » 27-05-2006 20:08

Zobacz tutaj http://ardiag.sourceforge.net/
Strona jest co prawda spartańska, ale znajdziesz tam informacje o interfejsach. Napisałem program do Alf, ale tylko TSów. Z JTD nie wiem, czy będzie działał.
Pozdrawiam,
Adam
AR 156 2.5V6 '02
IK@R #2652

Awatar użytkownika
Maciej Loret
Posty: 6285
Rejestracja: 22-11-2004 12:03
Lokalizacja: Bydgoszcz, Zgorzelec
Kontaktowanie:

Postautor: Maciej Loret » 27-05-2006 20:25

alterro pisze:Zobacz tutaj http://ardiag.sourceforge.net/
Strona jest co prawda spartańska, ale znajdziesz tam informacje o interfejsach. Napisałem program do Alf, ale tylko TSów. Z JTD nie wiem, czy będzie działał.


Z każdym TS-em będzie działał? Np. tymi w 145, 155 również? A w moim (Motronic ME3.1) też?
Ostatnio zmieniony 27-05-2006 20:36 przez Maciej Loret, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
chunkpunk
Posty: 533
Rejestracja: 07-05-2005 12:19
Lokalizacja: z okolic gorzowa wlkp

Postautor: chunkpunk » 27-05-2006 20:32

alterro pisze:Zobacz tutaj http://ardiag.sourceforge.net/
Strona jest co prawda spartańska, ale znajdziesz tam informacje o interfejsach. Napisałem program do Alf, ale tylko TSów. Z JTD nie wiem, czy będzie działał.

nie bedzie JTD inny Bosch
159 2.4 240/460

AR 156 3.2GTA (LokiecStyle)

Bravka 1.2 zielonka(Po pietruszke)

Ghibli 2.8 Bi-Turbo(Panzerwagen Killer)

(156 2.4 Grafittowy klekot 180/380) sprzedana

tomekn
Posty: 228
Rejestracja: 01-06-2005 21:04
Lokalizacja: LUBIN WOJ. DOLNOŚLĄSKIE
Kontaktowanie:

Euroscan do JTD

Postautor: tomekn » 18-10-2006 20:19

Witam
Jakiś czas temu pytałem jak podłaczyć sie do 156 JTD i ile zapłacę za skasowanie błędów, podglądu parametrów pracy silnika. Ponieważ na powyższe złote rady o tym że się nie da za rozsądne pieniądze zmeczyłem temat okazało się że za pare set złotych da się :D. Właśnie mija jakieś 2 miesiące od czasu gdy podłaczyłem pierwszy raz swój Euroscan do mojej AR. Wszystko ładnie smiga, mam zdechły przepływ , skasowałem błędy ( prócz przepływki) można sprawdzić wszystkie biegi wentylatora chłodnicy itp itd jednym słowem działa super.
Polecam taki zakup.
pozdrawiam

tomekn

159 SW 1.9JTDM - .. moje pierwsze nowe auto.

MITO 1.6JTDM - .. moje drugie nowe auto.

LANCIA DELTA 1.6 G.T.I.E '91

156 JTD / ROK 99/SPRZEDANY

gg 797582

poczta@tomekn.com

Awatar użytkownika
chunkpunk
Posty: 533
Rejestracja: 07-05-2005 12:19
Lokalizacja: z okolic gorzowa wlkp

Postautor: chunkpunk » 19-10-2006 09:53

Jaki konkretnie program masz ?
159 2.4 240/460

AR 156 3.2GTA (LokiecStyle)

Bravka 1.2 zielonka(Po pietruszke)

Ghibli 2.8 Bi-Turbo(Panzerwagen Killer)

(156 2.4 Grafittowy klekot 180/380) sprzedana

myroll
Posty: 15
Rejestracja: 24-01-2006 22:05
Lokalizacja: Jawor
Kontaktowanie:

Postautor: myroll » 26-02-2010 12:43

Witam
Mam problem z podłaczeniem sie do mojej AR156 1,6. Kolega ma interfejs elm237. Przy użyciu programu ScanTool w ogóle nie nie reaguje. Z programem ScanMaster też nie ale po podpięciu AR 156 2,0 kolegi łapie połaczenie ale na chwile. Pytanie wiec czy ten interfejs w ogóle da rady połączy sie z Alfą a jak tak jakim programem
Alfa 156 1,6 TS
98 rok

Awatar użytkownika
Maciek-156
Posty: 924
Rejestracja: 29-01-2006 19:02
Lokalizacja: Warszawa
Kontaktowanie:

Postautor: Maciek-156 » 26-02-2010 19:51

Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-JET 2004
AR156 1.6TS 2000

Awatar użytkownika
Maciek-156
Posty: 924
Rejestracja: 29-01-2006 19:02
Lokalizacja: Warszawa
Kontaktowanie:

Postautor: Maciek-156 » 26-02-2010 19:52

Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010

AR156 1.9 16v JTD M-JET 2004

AR156 1.6TS 2000

myroll
Posty: 15
Rejestracja: 24-01-2006 22:05
Lokalizacja: Jawor
Kontaktowanie:

Postautor: myroll » 28-03-2010 00:12

dalej nie chce sie polaczyc :/ niewiem czy to wina kabla czy moze cos z moim kompem w alfie jest nie tak
Alfa 156 1,6 TS

98 rok


Wróć do „Porozmawiajmy o Alfie”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 62 gości